Bad Boys-Porschen kan blive din


Ja, den 964’er, som Will Smith alias Mike Lowrey kørte rundt i under optagelserne til den første Bad Boys-film kan blive din. 

Indledningsvist vil vi lige gøre opmærksom på, at vi lagt titelmelodien til Bad Boys ind længere nede i denne artikel. Den kan du jo lade køre i baggrunden, mens du læser videre.

Den sorte Porsche 911 Turbo, som Mike Lowrey i skikkelse af Will Smith drønede rundt i under optagelserne til den første Bad Boys-film fra 1995, kan blive din. Til januar skal den nemlig under hammeren ved en auktion i Florida, USA.At det rent faktisk er lige netop dén bil, lover auktionarius – Mecum auctions – at kunne bevise med dokumenter fra både Porsche og Columbia Pictures, som stod bag filmnen.

En af de absolut sidste
Den ikoniske filmsælde er en af de sidste 964 Turboer, som Porsche byggede. Det var i 1994, og egentlig løb 964 Turbo produktionen kun i to år. Nemlig 1993 og 1994. På den tid nåede Porsche at samle 350 eksemplarer til det amerikanske marked. Ikke at det dog ændrede noget ved specifikationerne.

For motoren er stadig en 3,6-liters bokser med turbo – og den yder 360 hestekræfter og 520 Nm, hvilket bilen sendte igennem et femtrins manuelt gear og direkte ud i baghjulene.

Man kunne fristes til at tro, at Will Smiths navn står på registreringsattesten. Men det er ikke tilfældet. I stedet var filmens instruktør, Michael Bay, den første ejer. Han solgte senere bilen til producenten af samme film, før den nuværende ejer købte bilen fra en samling i 2005.

Den bliver DYR
I dag har står der 34.396 miles (55.355 km) på kilometertælleren. Og ud fra billederne lige bilen ikke en, der har snart 30 år på bagsmækken. Udstyrsniveau er ikke prægende, så det er ikke derfor, at du skal slå til.

Men de fem-egede speedline-fælge ser rigtig fine ud.

Men så er der jo lige det der med prisen. Sidste år blev en lignende 964 – bare uden Hollywood-historie – sat til salg for 275.000 euro. Det er godt to millioner danske kroner plus det løse.

Så billig biler det ikke at lege Mike Lowrey… øh, undskyld – Will Smith. Eller er det omvendt?

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk