Reklame:

Advarer alle bilister: “Populær ændring koster 1.000 kr. i bøde”

Tænk dig rigtig godt om. Sådan lyder advarslen fra Motorstyrelsen til bilister der enten overvejer eller måske allerede kører rundt med en manipuleret nummerplade.

Motorstyrelsen har bemærket en ny trend på vejene. Nogle bilejere ønsker tilsyneladende at ændre farve eller design på deres bilers nummerplader ved hjælp af mærkater, der udbydes til salg i netbutikker med biludstyr.

Men Motorstyrelsen fraråder bilejerne at ændre udseendet på deres nummerplade ved at klistre disse mærkater på: De er nemlig ulovlige.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Vi synes, at det er vores pligt som myndighed at gøre opmærksom på det.

– Det fremgår helt klart af bekendtgørelse om registrering af køretøjer, at Motorstyrelsens nummerplader ikke må ikke påføres mærkater eller anden information eller udsmykning,” siger Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen.

LÆS OGSÅ: Professorer vil have nyt forbud: “Ingen bil må kunne køre over 40 km/t i Danmark”

– Hvis Motorstyrelsens medarbejdere spotter klistermærkerne under en kontrol sammen med politiet, så vil bilejeren blive stoppet og præsenteret for et bødeforlæg på 1000 kroner, tilføjer Claus Holm i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

På flere dansksprogede hjemmesider, der sælger biludstyr, udbydes de små klistermærker eller mærkater, som er beregnede til at sætte på nummerpladen i venstre side.

Motivet kan være de kendte EU-stjerner på sort baggrund i stedet for den godkendte blå og med bogstaverne DK nederst. Eller klistermærket kan have droppet stjernerne og indsat et dannebrogsflag øverst på sort baggrund.

Mærkerne sælges med løfter om at ”strømline designet gennem ensartede farver” eller at udstyre bilen med ”et helt specielt look, der skiller sig ud fra mængden”.

Reklameblok:


LÆS OGSÅ: 46-årig kørte lige i politiets fælde med 179 km/t – skal IKKE betale bøden

Sælgerne gør faktisk selv opmærksom på i annoncerne, at mærkaterne er ulovlige, blandt andet med advarslen: ”Bemærk: Dette sæt er ikke lovligt til gadebrug”.

Men alligevel sælges de stadig. Det er uvist, hvor stor udbredelse klistermærkerne har.

Hvis ejere af køretøjer af forskellige årsager ønsker en nummerplade uden EU-stjerner, er det muligt at bestille en sådan nummerplade hos Motorstyrelsen.

Overtrædelse af bestemmelsen i § 70, stk. 4, straffes efter registreringsbekendtgørelsens § 114, stk. 3, med en bøde. Bødens størrelse er 1.000 kroner.

Artiklen er en pressemeddelelse fra en bilimportør eller fra en anden aktør i det danske bilmiljø og er derfor ikke skrevet af Boosted-redaktionen. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende importør eller aktør.

Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?