Annonce:

Pige frikendt for spritkørsel – drak måske vodka på 30 sek.

En 17-årig pige kan i princippet have nået at bunde en falske vodka, efter hun blev stoppet af politiet. Derfor kan hun ikke dømmes for spritkørsel.

En 17-årig svensk pige fra Växjö er blevet frikendt for spritkørsel i en a-traktor.

Alt sammen fordi politiet ikke kan bevise, at hun i princippet ikke kunne have noget at bunde en flaske vodka, inden betjenten, der stoppede hende, nåede hen til a-traktoren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Smålandsposten.

I Landsretten var der forskellige udlægninger af, hvad den unge bilist havde gjort sig skyldig i. Men to af de tre dommere mente altså ikke, at politiet kunne bevise spritkørsel.

LÆS OGSÅ: Hyundai lægger funktioner bag betalingsmur i gamle biler

For i princippet kan hun havde nået at drikke sig fuld, inden den civilklædte betjent, hun blev stoppet af, nåede frem til hende.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Eller som Landsretten ser det: “at det i praksis ikke kan udelukkes, at pigen drak alkohol, efter at hun kørte bilen”.

I Landsretten forsvarede pigen sig da også med, at ‘hun drak store mængder alkohol i den tid, de tog den civilklædte betjent at nå frem til hendes bil.’

Og det kan altså godt være sandt. I første omgang viste et alkometer, at den unge bilist havde drukket for meget. En blodprøve fastslog senere, at promillen var oppe på 1,7.

Egentlig ville politiet gerne tale med pigen, fordi hun af andre var blevet set bakke a-traktoren ind i en husmur. Meget apropos a-traktorer er svenskerne stærkt utilfreds med et nyt EU-forbud. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det er bestemt ikke første gang, at meget unge bilister stoppes bag rattet. Altså på den forkerte side af færdselsloven.

Herhjemme sagde en bare 18-årig mand ifølge politiet, ‘at fandme ikke er noget bedre end at lave en brænder’, da han blev stoppet. Det benægter den unge mand dog, at han selv skulle have sagt. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler