Annonce:

Bilmærke gik konkurs i februar – nu er de sørgelige rester røget på auktion

Det hollandske bilmærke Lightyear lovede at revolutionere ‘bilindustrien’ men endte i stedet med at knække nakken på en solcelle-bil til 1,6 mio. kr.

Hollandske Lightyear Automotive lovede og lovede. Solcellebilen Lightyear ‘0’ skulle revolutionere bilindustrien. Omend det ville blive en dyr omgang. Også for dyr. I hvert fald gik firmaet bag solcelle-bilen til 1,6 mio. kr. uden afgifter konkurs tilbage i februar i år.

Siden er resterne af bilmærket genopstået. Her håber hollænderne at kunne sælge en noget billigere model til  Lightyear 2. Altså på et tidspunkt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det ændrer dog ikke på, at du nu kan få fat i nogle af de prototyper, som det oprindelige Lightyear Automotive brugte årevis på at udvikle. Faktisk ser det ud, som om at der nu sælges ud af alt det, der forbinder konkursboet med Lightyear ‘0’.

LÆS OGSÅ: Jeremy Clarkson: Dette er det mest geniale, der nogensinde gjort ved en fotovogn

For ikke bare er flere prototyper til at få fat i – hvoraf flere ser så godt som færdigsamlede ud – det samme er hele batteripakker, elmotorer og andre ‘smådele’ fra produktionen.

Med en lille uge tilbage af auktionen er der bare ikke meget, der tyder på at folk for alvor skal bede om noget fra det kuldsejlede solcelle-eventyr.  Bevares, én af bilerne er der allerede budt 52 gange på. Dog er vi med bud på 20.000 euro svarende til 149.000 kr. stadig langt fra den prisidé, hollænderne selv havde.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

 

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler