Annonce:

Minister vil stille nyt krav til bilister

Hvor meget afstand, bilister skal holde til cyklister, er uklart. Det mener transportminister Trine Bramsen (S).

Det er uklart, hvor stor en afstand bilister skal holde til cyklister. Det mener transportminister Trine Bramsen (S) i hvert fald. Derfor, mener ministeren, bør det stå i loven. Ligesom det i øvrigt gør i andre lande. Bl.a. i Frankrig, Spanien og Tyskland.

Her er kravet minimum halvanden meters afstand. Og et afstandskrav vil ministeren altså også have indført i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Det her handler om at få klare regler, så både bilister og cyklister ved, hvordan de skal begå sig i trafikken, hvor stor afstand der skal være mellem dem, og hvad man kan forvente af de andre, siger ministeren ifølge Ritzau.

Hos FDM har man forståelse for, at cyklister kan føle sig utrygge, hvis den øvrige trafik kommer for tæt på. Men at lovgive om det er ikke den rigtige vej at gå, mener interesseorganet. I stedet skal der oplysningskampagner til, mener afdelingschef mener Torben Lund Kudsk.

Det kan nemlig være svært for bilister at vurderer afstand, når de er oppe i fart. Og på den måde kan bilisterne uden ond vilje altså komme til at overtræde færdselsloven.

 

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler