Annonce:

Partier vil sænke fartgrænsen

Det skal være forbudt at køre 130 km/t på de danske motorveje – i hvert fald hvis det står til en række partier i Folketinget.

Både De Radikale, Enhedslisten og SF vil have hastigheden på de danske motorveje sat ned. Det skal ikke længere være tilladt at køre 130 km/t. I stedet mener partierne, at hastigheden skal ned til 110 km/t. Alt sammen for at spare på olien.

– Farten skal ned. Vi skal bruge mindre benzin, ellers ender vi med at sidde fast i en ny oliekrise, siger den radikale transportordfører, Rasmus Helveg Petersen, som står bag forslaget, til TV 2.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Lige nu leverer Rusland en fjerdedel af den olie, som bruges i EU. Men vi skal altså længere ned og helst være helt uafhængige af russisk olie. En del af planen er at tvinge danskerne til at køre langsommere.

En beregning, som Teknologisk Institut har lavet for TV2, viser, at en almindelig personbil vil kunne spare mellem 17 og 18 procent på brændstoffet ved at køre 110 km/t frem for 130 km/t.

Partierne vil foreløbig have danskerne til at køre langsommere i et halvt år. Transportminister Trine Bramsen (S) vil ikke udtale sig om sagen til TV2, men i et skriftlig kommentar skriver hun:

“Jeg vil snarest tage en drøftelse med partierne bag infrastrukturaftalen om muligheder for at kigge på fartgrænsen på dele af vejnettet”.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Transportministeren har ifølge TV2 bedt Vejdirektoratet regne på effekten af en generel hastighedsnedsættelse.

Flere billeder: presse-fotos.dk


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler