Annonce:

Mazda udvikler hologrammer – skal erstatte knapper

Du vil ikke kunne finde en nedslidt knap, når fremtidens Mazda’er engang kan betragtes som brugte biler.

Japanerne arbejder nemlig på at udvikle hologrammer, som med tiden skal erstatte de fysiske knapper i mærkets biler. Det er Carbuzz,der har fundet patentansøgning fra Mazda hos det amerikanske patentkontor.

Mediet skriver, at Mazda med opfindelsen vil erstatte fysiske knapper med hologrammer. Eller i hvert fald virtuelle knapper.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ:Ford har fået patent på hologram-logoet

Grundlæggende betyder det, at Mazda forestiller sig en projektor, der kan vise et holografisk billede på en given overflade. Når en bruger – lad os sige en fører eller passager i en bil for nemheds skyld – sætter fingeren på den virtuelle “knap”, vil projektoren bruge en slags sensor til at registrere, at projicerede billede har ændret sig. Hvilket altså skal gøre det ud for det knappetryk, vi kender i dag.

Et let tryk
Af patentansøgningen mener mediet også at kunne læse sig ud af, hvordan Mazda har tænkt sig, at teknologien mere bestemt skal virke. De virtuelle knapper i fremtidige Mazda’er skal nemlig kunne ‘mærke’, hvor meget bilisten trykker. Eksempelvis skal et let tryk på ‘volumenknappen’ betyde, at bilisten kun vil skrue lidt op for lyden.

Om Mazda så faktisk har tænkt sig at gøre idéen til virkelighed, må vi væbne os med tålmodighed for at få at vide.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler