Ford har fået patent på hologram-logoet


Den klassiske kølerfigur bliver muligvis endnu sværere at stjæle, Ford har nemlig fået patent på hologram-logoet.

Hvor mange ældre Mercedes’er har du ikke set uden stjerne på kølerhjelm? Eller hvad med en Jaguar uden det springende kattedyr?

Faktisk var tyveriet af kølerfigurerne en årgang så slemt, at mange bilfabrikker helt droppede dem. Mens Rolls Royce opfandt en tyverisikring, hvor figuren Spirit of Ecstasy forsvandt ned i karosseri, hvis hænder kommer i nærheden af bilen.Men alt det kan måske snart være fortid. I hvert fald på bestemte amerikanske biler. For Ford og sub-branded Lincoln har nemlig lige fået grønt lys fra det amerikanske patentkontor. Nu er hologram-logoet deres.

Skal gøre det lettere at finde bilen
I patentansøgningen skriver Ford blandt andet, at hologrammet ‘skal hjælpe ejere med at finde frem til deres biler. Især i tågede eller meget mørke situationer’.

Systemet, som Ford har fået patent på, består af tre dele. En projektør, en enhed som sender forstøvede vand afsted og styringselement.

LÆS OGSÅ: Tesla har fået patent på vinduesviskeren af laser

Vandet, som skal sende hologrammet ud fra bilen, kan enten samles op fra det kondens, bilen i forvejen danner, eller via ventiler, fortæller Ford.

Hvordan det teknisk tager sig ud, kan du se på tegningerne herunder.

Ifølge patentansøgningen vil hologrammet kunne lyse ud fra logoet i kølergrillen, på motorhjelmen eller fra et sted på taget. Det er vigtigt at notere sig, at selv om Ford nu har patent på løsningen, er det ikke sikkert, at amerikanerne har tænkt sig nogensinde at gøre brug af ‘opfindelsen’.

Det sker tit i bilindustrien, at et patent aldrig kommer i brug. Men spændende ser det ud, Ford!

Den klassiske kølerfigur bliver muligvis endnu sværere at stjæle, Ford har nemlig fået patent på hologram-logoet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk