Reklame:

42 år gammel Saab har kun 7 kilometer på klokken!

En 42 år gammel Saab 96 V4 Super med kun 7 kilometer på tælleren har netop fundet en ny ejer i Sverige.

Hvad prisen endte på er ikke meldt ud. Men budene nåede forbi 410.000 svenske kroner – godt 290.000 danske – før, auktionen sluttede.

Bilens oprindelige ejer havde tilsyneladende kun ét hovedet efter købt – nemlig at stille bilen væk. Måske helt glemme at den eksisterede? Heldigvis har nogen igen fundet bilen frem, og nu har bilen altså fået en – forhåbentlig glad – ny ejer. Det skal desuden nævnes, at 96’eren her er en årgang 1980. Hvilket betyder, at den er blandt de sidste eksemplarer af modellen, Saab nogensinde producerede.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Produktionen sluttede nemlig i januar det år.

Den lille 96’er nåede i løbet af modelprogrammet at have flere motorer. Men bilen her er udstyret med en 1,78-liters Ford-motor med fire cylindre. Den yder 68 hestekræfter og er koblet til en firetrins manuel gearkasse.

LÆS OGSÅ: Denne Volvo 480S har 77 km på klokken – men den burde slet ikke eksistere 

Det betyder en 0 til 100 km/t på…. 16 sekunder! Alligevel var 96-modellen en stor succes for Saab, der nåede at samle 500.000 eksemplarer af modellen.

Reklameblok:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billeder.. og video af bilen fra da den blev hevet ud i dagslys igen!
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?