Denne 36 år gamle Volvo er helt ny


I hvert fald hvis man kigger på kilometertælleren.

En Volvo 480ES fra 1986, mærkets første produktions-bil med forhjulstræk, leder efter en ny ejer. Bilen står i Belgien med en pris på 22.450 euro svarende til 167.000 kroner. Og det skal der nok være nogen der bider på.

Især når man tænker på, hvor få kilometer bilen har kørt. Mere om det om et sekund. Modellen blev i sin tid nemlig rost for sit aerodynamiske design og pop-up-forlygterne. Begge dele noget som var noget mere sprælsk, end hvad Volvo ellers præsenterede i 80’erne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Det synes vi bare, du skal mindes om.

Tilbage til kilometertallet. For det er lavt. Som i virkelig lavt. Faktisk har bilen bare kørt 77 kilometer siden 1986. Med til historien hører det, at bilen er en præ-produktionsmodel med chassisnummer 184. Den første 480 havde chassisnummer 384. Det er i hvert fald, hvad sælger hævder.

Burde ikke kunne eksistere 
Hvordan det så i det hele taget kan lade sig gøre, er uklart for os. For der findes ret strenge love på området. Bilproducenterne må ikke give prototyper og præ-produktionsbiler et liv uden for fabriksmurene.

Som regel skal disse biler faktisk destrueres. Det skete eksempelvis for denne hvide – og ellers perfekte – Mitsubishi Lancer Evolution. Ovenikøbet den sidste nogensinde.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Tilbage til Volvoen. Den får sine ‘muskler’ (dem er der 109 forholdsvis beskedne ponyer af) fra en 1,7-liters firecylindret benzinmotor. Ved seneste service er der skiftet olie, filtre og diverse bælter.

Volvo producerede 480ES fra 1986 til 1995. En cabriolet-udgave var egentlig også i Volvos idékatalog. Men det blev aldrig til mere end præsentationen af prototypen på Geneve Motorshow i 1990.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk