Reklame:

Vred chauffør smed 5 ton kartofler på vejen – staten kan ikke konfiskere lastbilen

Byretten i Kolding har afgjort at en chauffør skal have sin lastbil igen, efter at den blev brugt til at smide 5 tons kartofler på motorvejen.

Staten får ikke mulighed for at konfiskere den lastbil, som en i dag 58-årig lastbilchauffør tidligere i år smed 5 ton kartofler ud fra.

Kartoflerne landede på i et motorvejskryds ved Skærup og skabte et kaos i trafikken, som politiet måtte rykke ud for at rette op på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Kort efter kartoffelkastet blev chaufføren anholdt. Han erkendte, at han i vrede over regeringens kilometerafgifter, der rammer lastbiler 1. januar 2025, kastede kartoflerne.

Men det er altså ikke nok til at staten må konfiskere lastbilen, har byretten i Kolding afgjort. Staten kan heller ikke bruge hensynet til retsfølelsen som argument.

LÆS OGSÅ: FDM støtter forslag: “Bilister skal tvinges til at betale mere for diesel”

Samme dag smed den 58-årige med kartofler på lavbroen ved Storebælt. Men her kørte han i en anden lastbil. Den er stadig i politiets varetægt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det samme er mandens kørekort. Han er dog stærkt utilfreds med den reaktion, ordensmagten har mødt ham med.

– Beslaglæggelsen af min lastbil og inddragelsen af mit kørekort betyder, at jeg ikke selv kan tjene noget.

– Så lige nu har jeg kun indtægt fra en chauffør, som kører for mig. Samtidig har jeg de løbende udgifter, der skal betales, siger manden til Vejle Amts Folkeblad.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?