Reklame:

Viper-fabrikken bliver til museum for koncept-og klassiske biler

Der er ikke sket meget på Conner Avenue-fabrikken, siden den sidste Dodge Viper rullede af samlebåndet i august 2017. Nu sker der dog noget – fabrikken bliver til museum

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Onsdag den 16 august 2017 blev den sidste Dodge Viper – et rødt og sort eksemplar med fem-eget kromhjul – produceret i Detroit . Dagen efter lukkede den 51 år gamle Conner Avenue-fabrik, hvor Viperen blev skruet sammen. Lidt mere end et halv år efter sker der dog igen noget på stedet.

Fiat Chrysler-koncernen, der ejer Dodge, ryder nemlig lige nu op på den 37.000 kvadratkilometer store fabrik, så et museum fyldt projekt-og klassiske biler kan optage pladsen.

Den sidste Dodge Viper nogensinde

Det betyder faktisk også, at en mange ting og sager fra fabrikkens produktionstid lige nu er til salg på auktion. Det er muligt at få fingerne i blandt andet plakater, koncepttegninger og t-shirts med Viperens ikoniske slangehoved-logo.

LÆS OGSÅ: VOLKSWAGEN BYGGER NY POLO-RALLYBIL MED 57

Reklameblok:
Til en start rykkes 85 klassiske amerikanerbiler ind som museums-inventar. Blandt de mange firehjulede vil blandt andet stå den første Rambler fra 1902 og Chrysler Touring fra 1924. Mon ikke en enkelt Viper eller to sniger sig ind i mellem også.

LÆS OGSÅ: UHYGGELIGT HURTIG HILLCLIMB-LANCIA HAR 600 HESTEKRÆFTER

Et stykke fra selve samlebåndet omdannes fabrikkens kontorlandskab til møde-og konferencefaciliteter. Den tidligere bilfabrik åbner dog ikke sine døre for offentligheden med det samme. FCA-konceren lover dog, at besøgende på et tidspunkt vil få adgang til Conner Avenue-fabrikken igen.
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?