Reklame:

VIDEO: Vanvittig Audi S2 kører med VR6-motor og 1.500 hestekræfter

Når man lever af at lave og bygge turbosystemer, kan intet mindre end en Audi S2 med 1.500 hestekræfter gøre det som ‘firmabil’.

Firmabil, rullende udstillingsvindue, galskab. Kært barn har mange navne. I det her tilfælde er barnet en hvid Audi S2, som i virkeligheden ikke har ret meget med en original Audi S2 at gøre.

Udgangspunktet for Hamon Motors har godt nok været en Audi S2 Coupé fra 1994. Men vi er meget langt fra den næste 30 år gamle tysker. Eller i hvert fald sådan som den slags tog sig ud i midt-90’erne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Væk er den 2,2-liters rækkefemmer. I den sted har man i stedet lagt en VR6-motor på 3,3–liter og tilføjet en GIGANTISK BorgWarner S400-turbolader. Nu gør turboen det selvfølgelig ikke alene. Så Hamon Motors har opgraderet alt fra dyserne til topstykket og alt derimellem.

Resultatet er 1.250 hestekræfter. Altså på almindelig oktan 95. Men får den arrige Audi lidt race fuel at leve af (iblandet til nitro) er der 1.490 hestekræfter at gøre godt med. Den slags stopper man selvfølgelig ikke bare lige. Og da slet ikke med et fabriksmonterede bremsesæt.

Derfor er bremseskiverne foran hele 360 millimeter store. Mens det er nok med 312 millimeter på bagakslen. I kabinen er alt, hvad der bare minder om komfort revet ud. Og dog forstolene er fra en Porsche 911 GT2 – det er der nogen som finder ganske udmærket.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

 


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?