VIDEO: Så skræmmende ringe er sikkerheden i ny Hyundai

Du kan ikke få en ny Hyundai Grand i10 herhjemme. Og det skal du være glad for.


Sikkerheden i bilen, som er bygget til det mexicanske marked, er nemlig uhyggeligt ringe.

Det viser en ny video fra Global NCAP med alt tydelighed. Her har man sat to Hyundai-modeller op mod hinanden. Den ene er bygget til de amerikanske bilkøbere, hedder Accent og er den billigste model i det amerikanske Hyundai-program, mens den anden er bygget til deres naboer i Mexico. Den kalder Hyundai som sagt Grand i10.

Og man skulle tro, at Hyundai ikke regner menneskeliv i Mexico for noget. For den ene bil er en dødsfælde. I hvert fald hvis man ser på det udstyr, den mangler. Men som søsteren – der kan købes  på det amerikanske marked – har.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For en godt ordens skyld må vi hellere indskyde, at Hyundai sådan set bare lever op til reglerne. I Mexico er sikkerhedskravene bare ikke så skrappe som andre steder.

Risikoen for fatale ulykker er HØJ
Airbags har Mexico-bilen kun to af. Bilen bygges i øvrigt i Indien. Mens ‘amerikaneren’, som ironisk nok på Hyundais fabrik i Mexico, har hele seks styk. Dørene på Grand i10 ligner noget der er lavet af tin. Og forruden er ikke bare knust. Efter det opstillede sammenstød ligner den noget, der er på vej ud af sin ramme i en million stykker.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Ifølge Global NCAP er risikoen for ulykker med fatale følger ‘meget høje’ i Grand i10. På den anden side klarede Accent’en sig markant bedre. Omend den heller ikke ligefrem oser af sikkerhed.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk