VIDEO: Porsche-ejer anholdt – snuppet med 285 km/t


En Porsche 911-chauffør er blevet anholdt, efter at være blevet jagtet både fra luften og politibiler på landjorden.

På en motorvej i Spanien har en Porsche 911-chauffør nok tænkt: “Jeg har betalt for hele speedometeret, så nu skal det bruges”.

I hvert fald måtte spansk politi køre særdeles hurtigt for overhovedet at kunne følge med Porschen der kørte op mod 285 km/t. Det viser billeder fra den politi-helikopter som fulgte med noget af vejen.

Straffen bliver da også til at tage og føle på. Bilen, der kørte 185 km/t over den højst tilladte hastighed i Spanien, riskerer ikke bare at miste sit kørekort i op mod fire år men også skulle tilbringe tid bag tremmer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Interessant nok – set med danske øjne – nævner det spanske politi ikke noget konfiskation af Porschen. Den spanske biljagt ændrer formentlig ikke på, at Porsche sådan helt generelt har det stramt med hastighedsbegrænsninger.

Ses vi til Auto Show?


Tilbage i 2019 sagde Porsches øverste direktør, Oliver Blume, at ingen Porsche er elektronisk begrænset i sin tophastighed. Og for den sags skyld nogensinde bliver det. Heller ikke selvom konkurrenterne i Tyskland har det med at sige ’til 250 km/t og ikke længere’.

I den anden grøft kører en ny bil fra altid sikkerheds-besatte Volvo i dag ikke over 180 km/t. Her kan man indevende, at Porsches og Volvos segmenter er temmeligt langt fra hinanden i forvejen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk