VIDEO: Denne “GT86” har 2.000 hestekræfter – 402 meter tager 6 sek.

Det er godt nok en Scion FR-S, men teknikken er den samme og så alligevel slet ikke.


Den er meget grøn, og så er den fandens hurtig. Teknikken – altså den oprindelige – er der dog ikke meget tilbage af. I stedet for den to-liters boksermotor ligger der nu en turboladet, 3,2-liters 2JZ-motor mellem forhjulene.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: De overvejer en elbil – her er deres største frygt

Først forsøgte man sig med en FA20-motor. Det gav 477 hestekræfter. Men da det ikke helt var nok, blev der lagt en LS2-V8’er med 555 hypper i bilen, før man endelig bestemte sig for at lægge en 2JZ-rækkesekser mellem forhjulene.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvordan der overhovedet er plads til den meget større rækkesekser er lidt af en gåde. Men selvfølgelig kan alt lade sig gøre.

Det er Pure Automotive som står bag den gale Scion/Toyota. Vanvittige 2.000 hestekræfter betyder, at de første 402 meter – eller quarter milen som amerikanerne kalder det – er overstået på bare 6,89 sekunder. Over målstregen kører bilen 323 km/t.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk