UPS: Ung knægt kørte ‘over 100 procent for stærkt’ i lejebil

En 20-årig mand skal af med kørekortet, desuden hænger 20 dages fængsel over hovedet på ham, hvis han igen snuppes i vanvidskørsel.
Foto: Rigspolitiet/PR

En 20-årig mand skal af med kørekortet, desuden hænger 20 dages fængsel over hovedet på ham, hvis han igen snuppes i vanvidskørsel.

Udover har et udlejningsselskab mistet en bil. Det afgjorde Retten i Glostrup torsdag i denne uge.

Det var nemlig ikke den 20-årigs egen bil, han blev snuppet i, da han tilbage i april valgte at køre med en hastighed på mindst 129 km/t gennem en 60-zone i Hvidovre.

Efter de nye regler om vanvidskørsel betyder det, at politiet kan inddrage bilen på stedet. Hvilket de gjorde. Og nu hvor en dommer har set på sagen, er det besluttet, at bilen skal konfiskeres.Hvad angår den 20-årig må han ikke køre bil i en periode på tre år. Gør han det alligevel venter der ham en fængselsstraf på i alt 20 dage.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

– Sagen her viser, at selv om det er i en lejet bil, man kører vanvidskørsel i, så bliver den stadig konfiskeret i retten, udtaler sagens anklager Kristoffer Bruun Hansen i pressemeddelelsen.

Tilbage i juni var den første sag om en beslaglagt bil, hvor ejeren ikke selv sad bag rattet, for en dansk domstol. Her var det også Retten i Glostrup som traf afgørelsen. Også her valgte Retten  at konfiskere bilen. Hvilket betød, at en 34-årig kvinde mistede sin bil, som hendes kæreste havde kørte 108 km/t i. Altså i en 50-zone

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk