Trist syn: Voldsom brand forvandler supersjælden Ford til aske


Der blev produceret syv Ford Shogun – nu er der seks tilbage.

Der findes sandsynligvis folk i Fords egne rækker, som aldrig har hørt om modellen, så sjælden er den lille Shogun. I sin tid byggede Ford syv eksemplarer efter en voldsom brand i Colorado i sidste uge er der seks tilbage.

Shogun blev bragt til live i et øjeblik af momentan sindssyge blandt nogle folk hos et firma i Californien i 1989. Det går vi i hvert fald ud fra. Hvordan slipper man ellers afsted med at tage syv Ford Festiva, smide næsten alt mekanik ud og erstatte det med den 3-liters V6’er fra datiden amerikanske Ford Taurus?

Motoren er ovenikøbet smidt ind, der hvor den lille Festiva engang havde bagsæder. Eller rettere: den var. For lige i dette tilfælde er der ikke meget andet end forkullet jern tilbage.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
De 220 Taurus-hestekræfter blev der ikke rørt ved. Alligevel var det nok til at sende den lille Shogun fra 0 til 60 mil i timen (0-96 km/t) på mindre end fem sekunder. Altså i 1990. Selv datidens vildeste Corvette kunne ikke prale af det samme.

Hvis du ikke kender meget til Shogun, kan du høre Jay Leno fortælle om den i klippet herunder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk