Toyota tror stadig på fossilbilen – vil bruge 2,6 milliarder på ny motor


Hvor mange bilproducenter har travlt med at aflive forbrændingsmotoren, trækker Toyota massivt i den anden retning.

Toyota har sendt penge til USA. Temmeligt mange penge faktisk. Helt konkret skal der fordeles 383 millioner dollars på fire fabrikker i USA. På de fire fabrikker skal der bygges biler med en ny firecylindret benzinmotor. Bilerne skal både været Toyota og Lexus-modeller. Det citerer Motor1.com den amerikanske Toyota-importør for.

LÆS OGSÅ: Bilist mister bil i byzone – Havde “glemt” af aflevere nummerpladerne

Motoren vil blive produceret som ren forbrændingsmotor og en hybridløsning. Den fabrik, som får den mindste portion af pengene, ligger i Georgetown, Kentucky. Men her kan Toyota i forvejen producere op til 600.000 biler om året.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Dermed ikke sagt, at Toyota ikke også vil producere elbiler. Sidste år fortalte mærket, at man alene i USA vil bruge 3,4 milliarder dollars på udviklingen af batterier til elbiler. Pengene skal blandt andet bruges på en ny fabrik og ansættelsen af 1.750 nye medarbejdere.

 

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk