Tidligere politibil søger ny ejer – blev brugt til overvågning


Denne 39 år gamle Range Rover har det mest af sit liv gjort tjeneste i den britiske politi – nu kan bilen uden sideruder blive din.

Og at bilen ikke har nogen sideruder, er der en helt særlig grund til. Det britiske politi har nemlig brugt bilen til at overvåge kriminelle typer, som man har haft i kikkerten. Sådan helt bogstavelig talt.

Bilen blev leveret til politiet i London i 1983, men den blev først en del af politiets vognpark i to år senere. Også dengang havde den blændede sideruder. Bagruden var mørktonet. Hvilket den ikke er i dag. Men dengang i 80’erne hjalp det lovens lange arm med ikke at blive opdaget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bilen bar endda et ganske almindelig registreringsnummer B387 YAR. Londons politi gjorde meget for ikke at vække alt for meget opsigt. Altså hos dem som ikke studsede over det mistænkelige i en populær SUV med blændede sideruder.

Range Roveren brugte politiet helt frem til 1998, hvor den med 57.900 kilometer på tælleren blev solgt videre på auktion. Og nu skal bilen altså under hammeren igen. Tæt på et kvart århundrede senere har bilen kørt i alt 90.000 kilometer.

Ses vi til Auto Show?


Den 3,5-liters V8-motor er der ikke pillet ved. Det samme gælder firehjulstrækket. Og selvom bilen generelt er i god stand, skal man ikke forvente nogen ny, fire årtier gammel englænder. Range Roveren har sin andel af diverse skrammer og buler. Til gengæld holder den syn ét år endnu. Hvilket selvfølgelig kun er relevant for køberen der måtte beholde bilen på de engelske veje.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk