Tesla: Vi åbner vores lynladere for andre bilmærker


Ladenetværket i Danmark kan snart få en lyn-opgradering, hvis man skal tro Tesla-bossens tweet.

Tesla-ejere over hele verden har længe kunnet nyde godt af, at de har haft Tesla’s egne ladestandere – de såkalde Superchargere – for sig selv. Men det er snart slut, fortæller firmaets topchef Elon Musk på Twitter.

Kort fortalt siger tweetet, at Tesla vil åbne for, at ejere af andre elbiler end Tesla vil kunne bruge Supercharger-netværket. Musk specificerer i første omgang ikke, hvor i verden det vil ske. Det skriver Bil Magasinet.


Men han svarer i et senere tweet, at det “med tiden” vil blive udrullet til hele verden. Så der er god grund til at tro, at det i første gang kun er amerikanerne, der får glæde af det.

Lynhurtige ladere
Tesla har i øjeblikket 12 Supercharger-stationer i Danmark, og der er 10 mere på vej, hvis man skal tro Tesla’s hjemmeside. Superchargerne kan levere strøm med op til enten 150 kW eller 250 kW, alt efter hvor ny stationen er.

Til sammenligning kan lynladerne på Cirkle K’s stationer levere 150 kW. Mens ladestanderne i byerne ofte topper ud ved 22 kW. Ionity-laderne, der findes en håndfuld steder i Danmark, kan lade med op til 350 kW.

Elon Musk melder ikke noget om hverken pris eller vilkår for at bruge Superchargerne.

Ny Tesla på vej til Danmark
Tesla har for nyligt meddelt, at de er klar til at levere deres Model Y i Danmark fra starten af 2022.

Tesla Model Y er en prismæssigt relativt overkommelig SUV, og derfor har den stor interesse hos mange danske familier, der godt kunne tænke sig en elbil med mere rummelighed end Tesla Model 3, men som er billigere end Tesla Model X. I Danmark sælger Tesla også Model S.