Original Toyota Supra Mk4 solgt for rekordbeløb

Auktionshuset RM Sotheby’s har solgt en 25 år gammel Toyota for en vanvittig pris

Okay, det er selvfølgelig ikke hvilken som helst Toyota, auktionhuset har svunget hammeren over.

Nej, nogen bød og ‘fik’ en Supra Mk.IV for den nette sum af 173.000 dollar. Eller hvad der svare til 1.1 million danske kroner. Rundtregnet nyprisen i Danmark for 25 år siden.

Reklameblok:For bare to måneder siden blev en rød lige så gammel Supra solgt for 121.000 dollar. Dermed sætter den sorte Supra prisrekord for modellen, når det kommer til auktionspriser.

Den sorte Supra her rullede af samletbåndet i 1994, siden er det kun blevet til 18.024 kilometer på vejene.

Udover det lave kilometertal skal årsagen til prisen nok findes i bilens andre, særdeles eftertragtede specifikationer; biturboladet rækkesekser og seks manuelle gear.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Afhængigt af hvor bilen oprindelig er solgt, betyder det 321 hestekræfter og 427 newtonmeter. En af verdens dårligst bevarede hemmeligheder er dog, at de fleste Supra Mk.IV yder meget mere, end Toyota selv sagde dengang i 90’erne.

Det er dog ikke første gang, en auktionshammer har prøvet at finde prisen på lige denne Supra. Tilbage i 2015 havde præcis den samme bil et prisskilt på 99.000 dollar, men der var altså ingen køber dengang.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk