Supersjælden Subaru konfiskeret – kan blive din


Der findes kun 424 WRX STI 22B’ere – eksemplaret her er 132, og den kan blive din. Hvis du vil købe noget på den anden side af Jorden.

En meget sjælden Subaru Impreza WRX STI 22B fra 1998 skal om bare 25 dage finde en ny ejer. Men allerede nu kan du byde på bilen.

Subaru byggede kun 424 eksemplarer af WRX STI 22B. Bilen her er nummer 132. Den sælges dog ikke af en privatmand, som man kunne forvente, men af derimod af firmaet ​​Liquid Asset Management på vegne af den australske regering. Bilen er nemlig en del af de konfiskerede effekter, som blev taget fra en nu dømt forbryder i 2017.

Det er uklart, hvilke forbrydelser den nu tidligere ejer har gjort sig skyldig i. Selve annoncen giver da heller ikke de vilde detaljer om Subaru’ens tidligere liv. Ligesom det ikke er oplyst, hvor langt bilen har kørt.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Ikke at det dog afskrækker køberne. Og dem er der mange af. I hvert fald er bilen allerede bud op over 189.000 australske dollars svarende til knap 900.000 danske kroner. Og der er altså stadig tre uger tilbage af auktionen.

Der er fem, øøøh seks 22B’ere i Australien – måske..
Subaru introducerede den ultimative version af WRX STI for at fejre fabrikkens 40 års jubilæum, og man begrænsede produktionen til bare 424 biler. De 400 blev solgt til kunder på hjemmemarkedet i Japan. De sidste 24 blev solgt til eksport. 16 fandt vej til England, fem fik australsk asfalt under hjulene. Det efterlader tre biler, som ingen rigtig ved hvor er henne.

Denne bil er en af de 400 fra Japan. Hvilket betyder, at den sidenhen er eksporteret ud af landet. Dermed findes der altså seks 22B’ere i Australien – ifølge myndighederne kom bilen til landet i 2008.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Impreza’en har en 2,2-liters turboladet firecylindret boksermotor, der yder 276 hk og har et moment på 363 Nm mellem forhjulene. Altså officelt.

For bilen er produceret på et tidspunkt, hvor der herskerede en ‘gentlemen-aftale’ om antallet af hestekræfter mellem japanske bilproducenter. Så antallet af hypper kan sagtens være langt højere end det. Sådan forholder det sig eksempelvis også med Godzilla alias Nissan Skyline R32 GT-R.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af den sjældne Subaru

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk