Reklame:

Store bilmærker i krise – har fyret 6.000 ansatte på én måned

Det hele begyndte 15 september – og med de seneste fyringer af 270 ansatte har strejken blandt bilfabrikkernes ansatte nu koster 6.000 jobbet.

Tre af USA’s helt stor bilmærker GM, Ford og Stellantis har siden midten af september ligget i konflikt med de ansattes fagforening United Auto Workers, UAW.

Og det koster nu yderligere 270 personer jobbet. I alt har 6.000 ansatte hos de amerikanske bilmærker nu mistet jobbet i konflikten. Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Alene hos Ford fyrede ledelsen onsdag i denne uge 150 medarbejdere med henvisning til strejkens økonomiske konsekvenser.

Strejken blandt folkene på fabriksgulvet drejer sig i det hele taget om økonomi. De UAW-organiserede fabriksansatte forlanger en 40 procents lønstigning. Ligesom de vil ned på en fire dages arbejdsuge.

LÆS OGSÅ: Nekrolog – Alpinas grundlægger er død

Da konflikten brød ud var Fords øverste direktør Jim Farley hurtigt ude med en nervøs melding, det hele risikerer at koste bilmærket livet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Faktisk er direktøren ikke i tvivl, om at Ford går konkurs, hvis de ansatte får opfyldt alle deres krav. Sker det, vil Ford være det sidste af de største bilmærker i USA der oplever at gå konkurs.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?