Stod parkeret i 19 år – denne Golf GTI har kun kørt 12 kilometer


Der er noget særligt over nummer 0718 hos Silverstone Auctions. Det er nemlig ikke bare en sølvgrå VW Golf.

Nogle vil springe på, når vi nu fortæller, at det også er en GTI. Endnu flere vil være interesseret, når de hører, at det også er en 25th Anniversary-model. Det, der dog skal løfte flest øjenbryn, er, at bilen praktisk talt er ny.

Bilen har kun haft én ejer – nemlig den samme person som købte den fra ny og registrerede den første gang tilbage i oktober 2002 og tog den af vejene igen. Præcist hvorfor melder historien dog ikke noget om.


Golf’en her blev, som de fleste nok allerede har gættet, bygget for at fejre modellens 25-års jubilæum. Basisbilen er en Golf IV GTI – bare udstyret med lidt ekstra godter. Derfor har bilen foruden unikt bodykit også specielle Recaro-stole med tofarvede røde og sorte seler.

Motoren er stadig på 1.8 liter, mens antallet af hestekræfter løb op i 180 styk. Ikke mere end den almindelige GTI.

Hvad er prisen mon?
Gearkassen har seks manuelle trin, og bremserne blev gjort større end på den normale GTI. Alt sammen kærkomne ændringer på den fjedre generation af GTI-Golfen der i pressen måtte nøjes med lunke anmeldelser.

Bilen bliver solgt uden en mindstepris, og skal vi have et sammenligningsgrundlag, skal vi faktisk helt tilbage til 2018. Her blev en Golf GTI 25th Anniversary nemlig solgt for lige i underkanten af 12.000 britiske pund svarende til 105.000 danske kroner.

At eksemplaret her nok bliver en smule dyrere, vil ikke være en overdrivelse. Når det så er sagt, rammer prisen næppe samme niveau, som da der fornyelig blev solgt en Nissan Skyline R34 GT-R med kun 10 kilometer på klokken.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk