Slut med benzin og diesel i VAG-gruppen i 2026

Det er slut med forbrændingsmotoren – i hvert fald for Volkswagen. Den kommende generation af biler fra den tyske gigant bliver de sidste med benzin og diesel

I 2026 ruller Volkswagen-koncernen den sidste generation af benzin-og dieselbiler ud på vejene. Udmeldingen kommer direkte fra direktionsgangen, melder AutoExpress, hvor VAG-gruppens chefstrateg Michael Joest har sat ord på fremtiden uden forssilt brændsel, der altså er bare syv år væk.

“I år 2026 begynder produktionen på platformen af den sidste forbrændingsmotor”

Reklameblok:Uden at Volkswagen dog har sat yderligere ord på den præcise omstilling i produktionen, ligner det at den tyske bilgigant også skrotter hybridtanken og går helt elektrisk efter 2026. Også selvom de fossile brændstoffer først forsvinder helt ud af koncernens samlede modelprogram engang i 2030’erne.

I mellemtiden – altså fra nu og til 2026 – vil Volkswagen og alle søstermærkerne i VAG-koncernen elektrificere så meget af det nuværende modelprogram som muligt.

Herhjemme sælger Volkswagen allerede den elektriske e-UP! og den større e-Golf. Men i fremtiden – i hvert fald som den ser ud med VAG-briller lige nu – skal altså sættes strøm til alt lige fra Porsche til Audi, Volkswagen, Lamborghini, SEAT, Skoda og mange flere.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk