Reklame:

Sker 1. januar 2024 – regeringen strammer kontrollen med disse bilister

Lige bortset fra finansloven er regeringens første lovforslag i det nye folketingsår en meget strengere kontrol med folk i leasingbiler.

Kontrollen med leasingbiler er ikke god nok. I hvert fald ikke hvis man spørger i regeringen.

Derfor vil skatteminister Jeppe Bruus (S) nu stramme reglerne markant på leasingområdet. Helt konkret har regeringen travlt med at stramme op på afgiftskontrollen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Altså det der sikrer, at leasingselskaberne via deres kunder betaler den korrekte registreringsafgift.

Reglerne skal ifølge regeringen træde i kraft 1. januar 2024. De nye regler betyder også, at de såkaldte selvanmeldere (leasingselskaberne, red.) fratages muligheden for at regulere afgiftsværdier fra måned til måned.

LÆS OGSÅ: Verdens billigste Tesla trænger til en kærlig hånd… måske to!

Med forslaget lægger regeringen også op til, at leasingselskaberne skal have en licens fra staten for overhovedet at kunne lease biler ud.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Stramningerne kommer efter heftig kritik af regeringens kontrol med leasingmarkedet. Bag kritikken ligger en rapport, som Rigsrevisionen står bag.

I rapporten, der beskriver leasingmarkedet fra 2018 til 2022, kritiseres Motorstyrelsen blandt andet for kun at have gjort brug af en ud af ni sanktionsmuligheder. Nemlig muligheden for at inddrage nummerplader i tilfælde af snyd. Læs mere om det her.

 

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?