SE HER! Sådan synes BMW, at en BMW skal se ud i 2040

BMW i Vision Circular er BMW's eget bud på, hvordan en BMW ser ud i 2040
Foto: BMW AG

Øøøh, hvad blev der lige af de klassisk smukke linjer fra 00’enes E46 M3 og E39 M5, BMW?

BMW i Vision Circular får i hvert fald selv en E60 5 Serie til at se appetitlig ud. Indrømmet, Bangle-designet er i den grad blevet pænere med tiden. Så måske det nye koncept bare skal have til 2060, før vi er klar til at anerkende skønheden i det?

For lige nu går det slet ikke. Ikke desto mindre er i Vision Circular BMW’s bud på, hvordan mærkets biler tager sig ud i 2040.

Foto: BMW AG

Altså om mindre end 20 år. Tyg lige engang på den – hvis du da kan uden at få opkastningsfornemmelser.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Målet er, siger BMW, at bygge en bil, som er lavet af 100 procent genanvendelige materialer. Alt på en BMW årgang 2040 og frem skal altså kunne genbruges, når bilen engang skal skrottes.

Nyrerne bliver digitale
Fabrikken oplyser ikke noget om motoren. Men vi formoder, at det har noget med batterier at gøre. For BMW vil gerne sige, at batterierne, som man på det tidspunkt regner med er de såkaldte solid state-batterier, også kan genbruges. 100 procent – selvfølgelig.

Emblemerne på bilen er laser-indgraverede. Så undgår man at fremstille den del, er BMW’s logik. Og hvad så med nyrerne i kølergrillen? Ja, kølergrillen har en elbil jo ikke brug for. Så nyrerne bliver en digital tegning – vend jer til det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og så har vi ikke engang nævnt kabinen…

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk