SÅ mange biler har Lamborghini aldrig bygget før


Det første kvartal af 2022 var Lamborghinis bedste nogensinde. Og det siger ikke så lidt om mærket, der står den ene rekord efter den anden.

For hele 2021 kunne Lamborghini notere sig, at man havde sendt 8.405 ud af fabriksportene. Nu er de første tre måneder af 2022 gået, og mærket har sendt 2.539 biler på vejene.

Så stærkt er det aldrig gået på fabrikken i Sant’Agata før. Det rekordstore antal biler overgår endda Lamborghinis samlede salg af Countach-modellen. En bil der var i produktion i 14 år fra 1974 til 1990. Trods de mange år blev det nemlig “bare” til 2.000 eksemplarer af modellen.

Ikke overraskende bestod omkring halvdelen af Lamborghinis salg i første kvartal af 2022 af SUV’en, Urus. Det fleste biler blev fordelt mellem kunder i Europa, USA og Afrika. Det eneste marked, hvor Lamborghini er gået tilbage, er faktisk i Rusland. Men set i lyset af landets invasion af Ukraine for snart to måneder siden, giver den tilbagegang sig selv.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk