Rygte: De vil bygge en sedan med 1.600 hestekræfter

Foto: Lucid Motors

Lucid Air kommer til Danmark. Men ikke bare det, der er en chance for, at amerikanerne tager en meget vild bil med.

Tre motorer. Altså elektriske. Det giver 1.622 hestekræfter. I hvert fald hvis man spørger mediet Autocar, som mener at vide, det amerikanske bilmærke Lucid Motors har planer om en sindssyg sedan.

Glem den almindelig Lucid Air. Den har ‘kun’ 1.126 i sit toptrim. Nej, modellen, som Autocar mener får navnet Super Air, bliver en bil som direkte ydmyger Tesla Model S Plaid. Men en 0 til 100 km/t-tid under to sekunder og svimlende 1.600 hestekræfter har Lucid angiveligt planer om at indtage det europæiske bilmarked.

En super-sedan med flere hestekræfter end en hvilken som helst anden Ferrari i italianernes nuværende modelprogram, er dog ikke det eneste, Lucid har at byde på. Eller snart har at byde på. I 2024 er mærket efter planen klar med SUV’en Gravity.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Lige nu kan danskerne faktisk godt forudbestille en Lucid Air. Den vildeste er – indtil videre – touring-modellen. Den har 1.050 hestekræfter. Den endelige pris i danske kroner har Lucid ikke var endnu.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk