Rockstar bekræfter: GTA 6 er under udvikling


Det er efterhånden 9 år siden, verden har set noget til en ny Grand Theft Auto-udgivelse. Men nu sker der noget. Måske lige før GTA 5’s 10. års-jubilæum. 

Rockstar Games har officielt bekræftet, at der er et ny Grand Theft Auto er på vej.

Endnu har spiludvikleren ikke delt nogen detaljer om spillet. Udmeldingen brugte Rockstar i stedet på, at forsikre af af spilserien, om ‘at udviklingen af et helt nyt GTA er i gang’.

I en opdatering, som Rockstar har lagt ud til Grand Theft Auto-fællesskabet, har udvikleren ikke meget at sige. Men alligevel er det interessant.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Med den hidtil usete levetid for GTAV ved vi, at mange af jer har spurgt os om et nyt indlæg i Grand Theft Auto-serien. Med hvert nyt projekt, vi går i gang med, er vores mål altid at bevæge os markant ud over det, vi tidligere har leveret. Og vi er glade for at kunne bekræfte, at den næste udgave af Grand Theft Auto er godt i gang.

Udmeldingen kommer oven på års spekulation. Spekulationer vi selv her på Boosted har beskæftiget os med.

“Vi ser frem til at dele mere, så snart vi er klar. Følg med på  Rockstar Newswire – så går I ikke glip af detaljerne, skriver udvikleren.

Forudser vild vækst
Rockstar nævner ikke noget om en mulig udgivelsesdato. Men mediet PC Gamer mener, at det sansynligvis drejer sig om en udgivelse mellem 1. april 2023 og 31. marts 2024. Altså umiddelbart før eller ganske kort efter GTA 5’s 10 års-jubilæum.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Tidligere på måneden sagde en analytiker fra investeringsbankfirmaet Jefferies, at spillet ville blive udgivet i regnskabsåret 2024.

Analytikerens forudsigelse var baseret på en pressemeddelelse fra Rockstar Games’ moderselskab Take-Two Interactive, hvori Rockstar skriver: “Når vi ser fremad, forventes det selskabet at levere en årlig vækstrate på 14 procent… over den treårige periode fra  Take-Two’s regnskabsår 2021 til 2024.”

Og det – mener analytikeren – kun kan lade sig gøre for meget få spiltitler. Såsom et nyt Grand Theft Auto.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk