Renault tester helt ny Megane som elbil med 217 hk

Renault Megane som elbil

Renaults første elektriske bil i C-segmentet er snart klar til produktion. MeganE, som den kommer til at hedde, testes denne sommer på de franske landeveje – dansk introduktion i første kvartal næste år

Renault har været europæiske pionere indenfor elbiler. Mens andre stadig tøvede, lancerede Renault tilbage i 2011/2012 både Renault Zoe og Kangoo Express Z.E. To unikke elbiler i hvert deres segment.

Med over 300.000 solgte Renault Zoe, og med Kangoo Z.E. som absolut ledende i LCV-segmentet, har Renault ikke alene været førende indenfor elbiler i Europa, man har også mere end ti års erfaring. Og det er den erfaring, der nu bruges til at lancere næste elbil fra Renault. Renault – MeganE.


Bilen blev lanceret som konceptbil kaldet Megane eVision i forbindelse med konferencen Renault eWays i foråret, og viste første skridt til Renaults entré i C-segmentet for elbiler. I forvejen har Renault jo Twingo E-TECH electric i A-segmentet, Zoe i B-segmentet, og når man taler varebiler, Kangoo Z.E. og senest også den store Master på ren el.

Renault Megane som elbil

MeganE har en 160 kW motor (217 hk) og et 60 kWh batteri, der giver mulighed for op til 450 km på el.

Bilen introduceres næste forår herhjemme. Lige nu tester de franske ingeniører 30 pre- produktionsbiler hen over sommeren. Bilerne bygges på Douai fabrikken, og alle er dækket med et helt særligt mønster skabt ud fra Renaults nye design med det ikoniske Renault logo.

Lanceringen i Danmark forventes til marts 2022 – det er endnu for tidligt at sige noget om priser.

Det skriver Renault.

Renault Megane som elbilKasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk