Red Bull: Hamilton ‘bitcher’ sig til regelændring i Formel 1


Det går bestemt hverken Mercedes’ eller Lewis Hamiltons vej i Formel 1 i øjeblikket, og det udnytter holdet til at få ændret reglerne, mener Red Bulls teamchef.

Hverken Mercedes eller Lewis Hamilton befinder sig noget godt sted i Formel 1 i øjeblikket. Så sent som under sidste uges løb i Azerbaijan undskyldte tyskernes teamchef, Toto Wolf, over for Hamilton.

– Alle ved, at den bil er lort lige i øjeblikket, lød det over radioen efter løbet.

Men nu tyder noget, at Formel 1 ændrer i reglementet. Godt nok generelt. Men det vil være til Mercedes’ klare fordel. Det vurderer både DR Sportens Formel 1-kommentator, Peter Nygaard, og Red Bulls teamchef Christian Horner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Formel 1 vil den ekstreme porpoising – der en bivirkning af den relancerede ground effect på racerne – til livs. Det – som gør at nogle af bilerne i feltet hopper op og ned ved høje hastigheder – er nemlig blevet for meget, lyder vurderingen.

Men spørger man Christian Horner, gnider Mercedes sig i hænderne. For netop porpoising har plaget det tyske hold meget i 2022-sæsonen. Og under de nuværende regler ligner problemet ikke et, Mercedes kan slippe af med.

“Nogen” overdramatiserer
Men kommer der en regelændring, vil Mercedes let kunne blive problemet kvit. En typisk Hamilton-ting, mener Horner. Ja, faktisk mener teamchefen ifølge Reuters, at Hamilton tit ‘bitcher’ sig til medvind, når tingene ikke går den 7-dobbelte verdensmesters vej.

Red Bull-kører Max Verstappen er enig med chefen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Porpoising er ikke rart, men nogle hold er i stand til at slippe for det. Vi skal ikke overdramatisere, hvad der sker, siger den regerende verdensmester med klar henvisning til Hamilton.

Briten mener, at porpoising giver kørerne rygproblemer.

– Vi skal helt af med porpoising, så vi ikke alle har rygproblemer, siger Hamilton til Reuters.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk