Red Bull: Hamilton ‘bitcher’ sig til regelændring i Formel 1

Det går bestemt hverken Mercedes’ eller Lewis Hamiltons vej i Formel 1 i øjeblikket, og det udnytter holdet til at få ændret reglerne, mener Red Bulls teamchef.


Hverken Mercedes eller Lewis Hamilton befinder sig noget godt sted i Formel 1 i øjeblikket. Så sent som under sidste uges løb i Azerbaijan undskyldte tyskernes teamchef, Toto Wolf, over for Hamilton.

– Alle ved, at den bil er lort lige i øjeblikket, lød det over radioen efter løbet.

Men nu tyder noget, at Formel 1 ændrer i reglementet. Godt nok generelt. Men det vil være til Mercedes’ klare fordel. Det vurderer både DR Sportens Formel 1-kommentator, Peter Nygaard, og Red Bulls teamchef Christian Horner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Formel 1 vil den ekstreme porpoising – der en bivirkning af den relancerede ground effect på racerne – til livs. Det – som gør at nogle af bilerne i feltet hopper op og ned ved høje hastigheder – er nemlig blevet for meget, lyder vurderingen.

Men spørger man Christian Horner, gnider Mercedes sig i hænderne. For netop porpoising har plaget det tyske hold meget i 2022-sæsonen. Og under de nuværende regler ligner problemet ikke et, Mercedes kan slippe af med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


“Nogen” overdramatiserer
Men kommer der en regelændring, vil Mercedes let kunne blive problemet kvit. En typisk Hamilton-ting, mener Horner. Ja, faktisk mener teamchefen ifølge Reuters, at Hamilton tit ‘bitcher’ sig til medvind, når tingene ikke går den 7-dobbelte verdensmesters vej.

Red Bull-kører Max Verstappen er enig med chefen.

– Porpoising er ikke rart, men nogle hold er i stand til at slippe for det. Vi skal ikke overdramatisere, hvad der sker, siger den regerende verdensmester med klar henvisning til Hamilton.

Briten mener, at porpoising giver kørerne rygproblemer.

– Vi skal helt af med porpoising, så vi ikke alle har rygproblemer, siger Hamilton til Reuters.

 

Reklame:
Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk