Porsches nye Le Mans-våben er en 4,6-liters V8’er


Samtidig med præsentationen på Goodwood Festival of Speed i weekenden afslørede Porsche den nye Le Mans-racers specifikationer.

Porsche er på vej tilbage til Le Mans. Og det med et brag. Tyskernes nye  LMDh-racer har 680 hestekræfter fra en 4,6-liters twinturbo-V8’er. Læg dertil en hybridpakke. Altså for miljøet skyld… Og var det ikke for reglerne, ville bilen sikker smide langt flere hestekræfter i asfalten. De 680 styk er det absolutte maksimum.

Motoren er faktisk den samme som ligger i gadebilen 918 Spyder. Den nye Le Mans-bil får dog navnet 936.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ifølge Porsches designfolk var Porsche 956- og 962-racere fra 1980’erne blandt de vigtigste inspirationskilder, når det kommer til bilens eksteriør. Indvendigt er der ikke så meget at lege med. Det er stærkt reguleret af Automobile Club de l’Ouest (ACO), som organiserer hele Le Mans-cirkusset.

2023 bliver et VILDT år
Porsche Penske Motorsport skal køre prototypen rundt på alverdens racerbaner fra 2023-sæsonen. I alt stiller fabriksholdet op med fire biler, mens der også skal laves biler til kundeteams.

Ses vi til Auto Show?


Bortset fra World Endurance Championship, vil bilen deltage i IMSA-serien i USA. Bilens første styrkeprøve ventes derfor at blive 24-timers-løbet på Daytona-banen i USA. Det er til januar næste år.

Foruden Porsche finder BMW, Lamborghini, Peugeot, Cadillac og Ferrari vej til Le Mans i hyperbiler i 2023.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk