Porsche skal bygge motorer til Singer


Singer lever af ombygge biler, som Porsche engang har bygget. Og nu bliver båndene mellem Zuffenhausen og Californien endnu tættere.

Vi ved, at denne artikels overskrift godt kan lyde en smule forvirrende. Men hæng på. For der er faktisk nyheder at bringe her. Den californiske Porsche-ombygger Singer har nemlig fået endnu tættere bånd til moderfabrikken i Zuffenhausen, Tyskland.

Helt konkret har Singer indgået en aftale om motorleverancer med ét af Porsches datterselskaber. Engelske Top Gear var først med nyheden, men siden har også amerikanske Road and Track bekræftet nyheden.

Ifølge de to medier vil Porsche Motorsport North America, en Porsche-ejet firma med base i Porsche Experience Center i Carson, Californien, bygge Singers motorer efter tuningfirmaets egne specifikationer.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Eller for nu at være helt konkret. Motorene skal bygges i Zuffenhausen og derefter sendes til USA. Altså kun for at blive sendt retur ud i verden, hvis der er tale om internationale kunder.

Singer findes også i Danmark
Vi har eksempelvis en Singer-Porsche i Danmark. Den hedder ganske enkelt Singer Denmark. En bil der kunne opleves til Auto Show i 2019.

Motorsamarbejdet mellem Singer og Porsche kan ses som lidt af en blåstempling af det amerikanske fortagende af eksklusive Porsche-modeller. Det er bestemt ikke hver dag, at Porsche omfavner en tredjepart på den måde.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Men selvom Porsche nu skal samle Singers motorer, vil det stadig være på Singers præmisser.

– Karakteristikaene ved motorerne – i høj grad kernen i enhver Singer-bil – vil fortsat være defineret ud fra Singers specifikationer, bekræfter det californiske firma.

Endelig skal det bemærkes, at den nye aftale mellem Porsche og Singer ikke omfatter alle Singers biler. Singer DLS-serien vil stadig få bygget motorer af ​​Williams Advanced Engineering i England, skriver Road and Track.

Ja, det er de samme folk, som bygger Formel 1-biler.

Indtil videre vil Singer og Porsche kun samarbejde om sugemotorer. Om Singers første turboladet bil, som længe har været rygtet, også er en del af aftalen, melder historien ikke noget om.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk