Politiet slår til mod bilforhandler – relateret til skandale-leasingselskab

Scanleasing ved Tivoli i København

Politiets ‘National enhed for Særlig Kriminalitet’ har slået til mod en bilforhandler med relation til direktøren i det krakkede Scanleasing.


Egentlig må Peter Larsen, der var direktør i det skandaleramte Scanleasing, slet ikke drive virksomhed. Men nu kan Ekstra Bladet afsløre, at en bilforhandler alligevel har forbindelse til ham.

LÆS OGSÅ: High On Cars: Vi går efter erstatning til disse bilejere

Det drejer sig om virksomheden KB Auto, som Politiets ‘National enhed for Særlig Kriminalitet’ (NSK) har slået til mod.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ejeren af KB Auto hedder Kjeld Bjerg Nielsen, og hans datter er gift med den fallerede leasingkonge, Peter Larsen. Men om de to mænd erhvervsmæssigt har noget hinanden at gøre, vil Kjeld Bjerg Nielsen ikke svare avisen på.

– National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) kan oplyse, at en bilforhandler indgår i en efterforskning i relation til en sag omhandlende et leasingselskab, og at en kunde hos bilforhandleren har rettet henvendelse til NSK, skriver politiet til avisen.

Tesla til halv mio. kr. er væk
Den kunde er René Holm Petersen. Ifølge Ekstra Bladet er han kommet i klemme hos KB Auto, efter han overførte 490.000 kr. til bilforhandleren for en Tesla. En bil han ikke har set skyggen af siden.

Se vores reklamer:


Det var et momskrav, der i oktober 2020 fik Scanleasing til at vælte. Siden har skandalerne stået i kø, og i april i år blev den tidligere direktør Peter Larsen anholdt og sigtet for svindel med mere end 200 mio. kr.

 

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk