PINLIGT! Her pløjer Tesla Model 3 fodgænger ned i sikkerhedstest

Tesla tager sig mere end godt betalt for et sikkerhedssystem, der skulle bremse deres biler ned, når fodgængere dukker op. Det ser bare ikke ud til at virke.

Automatisk nødbremse er efterhånden blevet guld værd i moderne biler, især for bilister der kører en god del kilometer i byerne. Altså, det er rart, når det virker.

Noget kunne tyde på, at Tesla ikke helt har styr på deres nødbremse. I hvert fald ikke på de modeller, der blev brugt til at demonstrere systemet til en pressedag i Kina. Her overværede en flok journalister, hvordan en Tesla Model 3 første bremse efter, at den havde torpederet en fodgænger og delt vedkommende i to.

LÆS OGSÅ: Diesel-Bimmer med megamoment går fra 0-100 km/t på 3,5 sek.


Heldigvis var ‘vedkommende’ ikke et rigtigt menneske men derimod blot en dukke. Bilen bremser godt nok, det er bare alt for sent.

Indrømmet, Tesla er ikke den første bilfabrikant, der ikke helt har styr på det dermed vildfarende fodgængere og nødbremser. Faktisk er den amerikanske elbilsproducent blot den seneste i rækken af ‘ups’ere’ i historien om fejlbehæftede sikkerhedssystemer.

Selv sikkerhedens højborg, svenske Volvo, har haft sine kvaler lignende med systemer.

Det gør dog ikke fejl mindre væsentlig. I et tweet bemærker brugeren “Stultus”, at “Tesla tager 8.000 dollars (58.900 kr. i danske priser) for et fuldt selvkørende system, men at bilerne stadig ikke kan ‘se fodgængere’. Og at ‘kinesiske medier fandt Teslas nødbremsesystem som det langt værste, da de testede sikkerhedsystemer’.


Reklame: