Denne Peugeot 508 går fra 0 til 100 km/t på 4.3 sekunder

Med en blanding af benzin og elektrisitet tager Peugeot en særdeles hurtig løve med til Geneve Motor Show

Med 508 Sport Engineered Concept, der får sin debut til Geneve Motor Show, løfter Peugeot lidt af sløret, for hvordan den nærmeste fremtid kan se ud i fransk bilproduktion.

Selv siger Peugeot, at den halvt-elektrificerede sedan kan spurte fra 0 til 100 kilometer i timen på bare 4.3 sekunder, fordi en benzinmotor sender 200 hestekræfter i forhjulene hjulpet af en elmotor med 100 hestekræfter, mens endnu en elmotor skyder 201 hestekræfter i baghjulene.

Reklameblok:Bredere og hurtigere
Drejningsmomentet runder de 500 newtonmeter. Der er altså godt med kræfter op mod tophastigheden, der er elektronisk begrænset til 250 kilometer i timen. Med sit 11.8 kW-batteri klarer 508 Sport Engineered Concept også 50 kilometers kørsel uden hjælp fra forbrændingsmotoren.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du spær på dit bagtøj

Den i realiteten firehjulstrukne franskmand står på fuldfede Michelin Pilot Sport 4S, der gør sporvidden 12 millimeter bredere foran, bagenden lægges der hele 24 millimeter dækgummi til.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Nyt aerodynamisk trick
Samtidig er undervognen kommet 12 millimeter tættere på asfalten i forhold til den almindelige 508 Hybrid.

Aerodynamisk skærer 508-konceptet gennem luften med en nye forkofanger, der har fået 3D-printet sine luftindtag for hjælpe vinden mest effektivt rundt om bilen.

Nu venter vi bare på, at Peugeot giver grønt lys til produktionen.

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk