På skolebænken: Sådan virker en kompressor

Den står måske bare i et hjørne af værkstedet, men er du klar over, hvordan din kompressor egentlig virker?

Måske er det ikke lige det, du tænker mest over. Men skulle du, er du så egentlig klar over, hvordan din kompressor virker?

Basalt set er det, der får en kompressor til at virke, en proces i to trin; et lufttryk der stiger, hvorefter volumen falder.

Dette kan ske med forskellige drivmidler som benzin, diesel eller strøm. Uanset hvad, sker selve kompressionen af luft ved hjælp af en cylinder med en ind- og udgangsventil. Førstnævnte fungerer som indsugning, der trækker luft ind i en tank. Når den er fyldt, kan der åbnes for udgangsventilen, som altså nu kan lukke den komprimerede luft ud.

Når tilstrækkeligt med tryk er lukket ud af tanken, begynder ‘indsugningsprocessen’ forfra igen. Det er det, du hører som kompressorens karakteristiske brummen.

Den komprimerede luft i kompressorens tank fungerer som kinetisk energi. Altså den energi, man får ud af at holde noget – her luft – i bevægelse. Energimængden i den komprimerede luft kan bruges til mange ting. De fleste vil nok kunne nikke genkendende til, at det går hurtigere med at få luft i et fladt cykeldæk med hjælp fra en kompressor kontra den hånddrevne cykelpumpe, selvom princippet faktisk er det samme.

I industrien bruger man kompressorer til bl.a. trykluftsbor, der kan bryde alt fra asfalt til fortovsbelægninger op.

Uanset behovet er en af de bedste løsninger på markedet faktisk dansk. Danske Stenhøj har nu i næsten 100 år udviklet og produceret kompressorer af højeste kvalitet. Og det til en pris, som er yderst fornuftig.

I de senere år har man arbejdet på at udvikle ikke bare effektiv men driftsikker kompressor-teknologi, som samtidig har et lavt støjniveau.

For dig betyder det, at Cartools.dk i deres grå serie altid har et bredt udvalg af Stenhøj-kompressorer, hvor pris og kvalitet hænger sammen på et yderst fordelagtigt niveau.

Stenhøj kompressor fra Cartools
Stenhøj tilbyder kompressorer i alle ender af prisskalaen. Fælles for dem alle er dog, at kvaliteten altid er helt i top.

 


Reklame: