Originalitetskravet for veteranbiler afskaffes!


De samme partier som fredag eftermiddag hævde bilafgifterne generelt i Danmark, er blevet enige om at afskaffe det originalitetskrav, som veteranbiler indtil nu har været underlagt.

I dag fredag den 4. december 2020 kunne Skatteminister Morten Bødskov på finansministeriets hovedtrappe offentliggøre en ny aftale om registreringsafgiften og den grønne afgift på biler i Danmark – den såkaldte ‘bilpakke’.

Med budskabet om en grønnere transportfremtid følger en tekst, der følger dog en god nyhed for bilparkens historiske køretøjer, veteranerne.

I aftaleteksten fremgår det nemlig, at ”afskaffelse af originalitetskravet vil medføre, at også køretøjer ældre end 35 år, der er ombygget eller sat i stand med fx nyere uoriginale dele, vil skulle beskattes efter de lempelige afgiftsregler for veterankøretøjer.”Brændstoftillægget afskaffes også
Faktisk er originalitetskravet ikke det eneste der afskaffes. Aftalepartierne er også enige om at fjerne det der kaldes brændstoftillægget. ‘

Det betyder at man ved import af et veterankøretøj alene skal betale registreringsafgift og ikke CO2 tillægget oven i, det skriver Motorhistorisk Samråd i en pressemeddelse.

For at finansiere to så markante ændringer for veterankøretøjerne har man besluttet at hæve afgiftsgrundlaget. Det vil man gøre ved at hæve det lempelige loft fra 40 pct. til 75 pct.

Det vil betyde, at de dyreste og nyeste veterankøretøjer får et højere afgiftsgrundlag, end de ældste og billigste. Det er den helt rigtige løsning set med de motorhistoriske briller.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk