Ny aftale gør måske benzin og diesel billigere

Arkivfoto: presse-fotos.dk

De olieproducerende OPEC-lande er med en ny aftale blevet enige om at øge olieproduktionen. Det kan få prisen på benzin og diesel til at falde i Danmark.

Tyskland og Sveriges regeringer har valgt at sætte brændstofafgifterne ned. Herhjemme er der ingen hjælp at hente for bilisterne. Og dog. For selvom regeringen blankt afviser at sætte afgifterne ned, så kan hjælpen alligevel være på vej.

De olieproducerende OPEC-lande er med en ny aftale nemlig blevet enige om at skrue op for olieproduktionen. Konkret vil man frigive yderligere 648.000 tønder olie om dagen i juli og august. På den måde vil man sænke omkostningerne, og i sidste ende altså den pris bilisterne skal betale. Det skriver Bloomberg.

Reklameblok:De seneste par måneder har OPEC-landende i forvejen øget produktionen med 432.000 tønder olie om dagen. Saudi Arabien har allerede meldt sig klar til at øge olieproduktionen, i sådan en grad at det kan lukket hullet i olieudbuddet, som krigen i Ukraine har skabt.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk