Nu vil VAG-koncernen udleje biler


Volkswagen-gruppen har i 18 måneder arbejdet på at overtage Europcar, og nu ser det endelig ud til at lykkes. Den franske regering har godkendt købet.

Hvis du fremover lejer en bil af Europcar, kan penge meget vel lande i VAG-koncernens beholdning. Sammen med to investeringsforeninger bød Volkswagen-gruppen tilbage i juli 2,9 milliarder euro svarende til 21,5 milliarder danske kroner for 50 procent af aktierne i udlejningsselskabet.

Autocar skriver, at de franske myndigheder – Europcar er et fransk selskab – nu har givet grønt lys for overdragelsen. Skulle en handel falde endeligt på plads, vil VAG-koncernen sidde på 18 procent af aktierne, mens et engelsk selskab får 27 procent. De sidste 5 procent skal på hollandske hænder.

I følge mediet er VAG-koncernen interesseret i Europcar, fordi man vil sidde på mere af markedet for ‘fremtidens mobilitet’.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Interessant nok er der faktisk tale om et tilbagekøb af udlejningsvirksomheden. VAG-koncernen solgte nemlig Europcar i 2006 – dengang lød prisen på ‘bare’ 1,6 milliarder euro. Køberen var den franske investeringsfond Eurazeo.

Reklame-video:


Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk