Nu vil danskerne ikke længere køre hybridbil

I 2021 var Ford Kuga den mest solgte plugin-hybrid i Danmark. Foto Boosted

For anden måned i træk falder salget af nye hybridbiler. Det viser nye tal fra De Danske Bilimportører.

Meget tyder på, at den reform bilafgifterne, som regeringen i december 2020 fik igennem med hjælp fra sine støttepartier, virker. I hvert fald viser nye tal fra De Danske Bilimportører, at salget af nye plugin-hybrider nu for anden måned i streg er på vej ned.  Så sent som i december sidste år stod biltypen ellers for en tredjedel af nybilssalget herhjemme.

Det er tydeligt, at afgiftsstigningen på plug-in hybridbilerne til nytår har haft effekt og virker efter hensigten, siger De Danske Bilimportørers direktør, Mads Rørvig, i en pressemeddelelse. 

Formålet med afgiftsændringen var da også at få bilisterne over i elbiler. Og det, mener Mads Rørvig, ser ud til at virke.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi vurderer, at det grønne bilsalg i 2022 vil være stærkt domineret af elbiler, der i årets første to måneder viser gode takter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk