Nu koster Skyline R33 GT-R også vanvittigt meget!

En Nissan Skyline R33 GT-R er blevet solgt for 235.000 dollars. Det er rekord

En Skyline R33 i Midnight Purple med bare én ejer har sprængt alle hidtidige salgsrekord for modellen. 

Den har altid stået i skyggen af foregængeren og efterfølgeren. Som det ‘uønskede’ barn mellem R32 og R34 GT-R. Men det er slut nu.

I hvert fald hvis vi kigger på, hvad denne R33 GT-R i Midnight Purple lige er solgt for. Er du klar? 235.000 dollars – tak! Det svarer til 1.48 millioner danske kroner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Årsagen til den vilde pris skal finde i standen. For bilen er absolut en éner, skriver vores kolleger hos Top Gear. Den blev leveret til sin første og hidtil eneste ejer i 1995. Og vedkommende har passet umanerligt meget på bilen i de 26 år, der er gået siden.

LÆS OGSÅ: Smuglet til USA – Ulovlig R33 GT-R fundet i bobleplast og beslaglagt

Alt er originalt. Lige fra den tofarvede kabine til mesterstykket af en rækkesekser ud mellem forhjulene. I kenderkredse omtalt som RB26DETT. Motoren ydre ‘beskedne’ 280 hestekræfter. Altså officelt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For japanerne havde det med at underdrive effekten i deres performance-biler betragteligt. Sådan er det i øvrigt stadig.

Nå, tilbage til bilen. Den er solgt via auktionshuset RM Sotheby’s, og den har faktisk kun kørt 28.650 miles. Eller små 46.000 kilometer. Altså fra ny. Intet motorskift her.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk