Smuglet til USA: Ulovlig R33 GT-R fundet i bobleplast og beslaglagt


De amerikanske myndigheder har fundet en Skyline R33 GT-R, der er forsøgt smuglet ind i landet gemt i noget bobleplast – den slags kan betyde døden for bilen.

De amerikanske færdselsmyndigheder er ikke glade for biler, der officelt ikke har været solgt i USA fra ny. En lang række meget strikse love skal således forhindre de ‘uønskede biler’ i komme til landet.

Dog er der et ret stort men. For når en bil ifølge sin registreringsattest fylder 25, giver myndighederne fløjten i de fjollede regler, og giver frit spil for importen af de biler som amerikanerne godt kunne tænke sig.

Men før de 25 år er der altså ingen kære mor – så at sige. Finder myndighederne et ulovlig – for ungt – køretøj, kan konsekvensen blive knusningsdøden for den pågældende bil. Alligevel er der talrige eksempler på folk, der prøver lykken og smugler biler yngre end de 25 år indover landets grænser.Seneste eksempel på denne regel-gambling er en Nissan Skyline R33 GT-R, som de amerikanske toldmyndigheder har fundet i en container skjult under bobleplast. Den populære GT-R-serie er godt nok blevet lovlig i USA. Men det er indtil videre kun ‘R32 GT-R’ – også kendt som ‘Godzilla’ – der er gammel nok.

Ifølge det amerikanske medie The Post and Courier er forhandleren All JDM Motors of North Charleston nemlig under mistanke for at have smuglet en Nissan Skyline R33 GT-R årgang 1996 til USA tidligere i år.

OPDAGET VED ET TILFÆLDE
Ifølge kilderne opdagede de amerikanske skatte-og toldmyndigheder det firehjulede smuglergods ved et rent tilfælde. Det skete, da to ansatte inspektører åbnede en skibscontainer. Her stod bilen godt pakket ind i bobleplast oven på nogle motorer. Yderligere beskyldes All JDM Motors for at lyve om lastens øvrige indhold.

Dokumenter oplyste således myndighederne om, at containeren blot var lastet med ‘dele fra en nedbrudt bil’ med en værdi af sølle 810 dollar. En tolder vurderede dog alene Skylinen til at have en værdi af 51.355 dollar. 

Ikke overraksende har fundet fået myndighederne til at forlange forhandleren undersøgt for eventuelle yderligere ulovlige aktiviteter. Indtil videre er der ikke rejst sigtelse mod All JDM Motors og firmaets canadiske ejer.

Men for bilen, der altså ikke lovligt må være i landet før tidligst i 2021, kan opdagelsens betyde skrotning.De amerikanske myndigheder er nemlig kendt for at være iskolde overfor ‘ulovligt’ importgods.

SE BLOT VIDEOEN I GALLERIET HERUNDER

591b3432edc10.imageNæste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk