Reklame:

Elon Musk har solgt Tesla-aktier for milliarder

Det er dyrt at købe Twitter. I forbindelse med sin overtagelse af det sociale medie har Tesla-stifteren solgt aktier for yderligere 4 millarder kr.

Hvis Elon Musk vil dække hele sit køb af Twitter med Tesla-aktier, er der stadig et stykke vej. Et godt stykke endda. I mandags indvilligede verdens rigeste mand nemlig i at købe det sociale medie for intet mindre end 44 millarder dollars svarende til 304 milliarder danske kroner.

De penge, som kommer fra salget af Tesla-aktier, er altså langt fra nok til at dække Twitter-købesummen. Heller ikke for verdens rigste mand som i forvejen har solgt ud for 20 millarder dollars i Tesla-aktier. Og det alene i år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Alligevel har Elon Musk ifølge Bloomberg personligt garanteret de 21 milliarder dollars af summen. Resten finanseres formentlig.

Tesla får tæsk på børsen
Det er dog ikke alle, der er lige begejstret for, at verdens rigste mand nu også ejer et socialt medie. Tesla-aktien har fået flere tæsk, siden nyheden blev offentliggjort. Over det seneste halve år er mærkets værdi faldet med 20 procent. De 13 procent af styrtdykket over de seneste dage.

– Det er en brutal tid for Tesla-investorer at navigere i, lyder det fra Dan Ives, aktieanalytiker i det amerikanske investeringsselskab Wedbush, til Bloomberg.

I et tweet fredag i denne uge skriver Elon Musk dog, at han ikke har tænkt sig sælge mere af sin Tesla-beholdning.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?