Elon Musk har solgt Tesla-aktier for milliarder


Det er dyrt at købe Twitter. I forbindelse med sin overtagelse af det sociale medie har Tesla-stifteren solgt aktier for yderligere 4 millarder kr.

Hvis Elon Musk vil dække hele sit køb af Twitter med Tesla-aktier, er der stadig et stykke vej. Et godt stykke endda. I mandags indvilligede verdens rigeste mand nemlig i at købe det sociale medie for intet mindre end 44 millarder dollars svarende til 304 milliarder danske kroner.

De penge, som kommer fra salget af Tesla-aktier, er altså langt fra nok til at dække Twitter-købesummen. Heller ikke for verdens rigste mand som i forvejen har solgt ud for 20 millarder dollars i Tesla-aktier. Og det alene i år.

Alligevel har Elon Musk ifølge Bloomberg personligt garanteret de 21 milliarder dollars af summen. Resten finanseres formentlig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Tesla får tæsk på børsen
Det er dog ikke alle, der er lige begejstret for, at verdens rigste mand nu også ejer et socialt medie. Tesla-aktien har fået flere tæsk, siden nyheden blev offentliggjort. Over det seneste halve år er mærkets værdi faldet med 20 procent. De 13 procent af styrtdykket over de seneste dage.

– Det er en brutal tid for Tesla-investorer at navigere i, lyder det fra Dan Ives, aktieanalytiker i det amerikanske investeringsselskab Wedbush, til Bloomberg.

I et tweet fredag i denne uge skriver Elon Musk dog, at han ikke har tænkt sig sælge mere af sin Tesla-beholdning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk