Mercedes-stjernen fylder 100

Mercedes' logo - stjernen med de tre punkter - fylder 100 år på denne dag - 5. november 2021. Det fejres bl.a. af Formel 1-holdet.

Mens meget i bilindustrien her mere end travlt med at omstille sig i disse dage, kan verdens ældste bilmærke fejre et jubilæum. 

Mens det ene efter det andet bilmærke har travlt med at ændre logoer, for at signalere at man går ind i elbilens æra, holder Mercedes fast.

Mærket, der senest i 2030 kun vil lave elbiler, ser ingen grund til at lave om på det logo, de har haft i nu 100 år. Eller faktisk endnu længere end det.

For Mercedes – dengang Daimler-Motoren-Gesellschaft – brugte faktisk stjerne-logoet længe inden, man den 5. november 1921 gik til det tyske patentkontor og fik patent på det.Helt præcist dukkede de første stjerne op på Mercedes’ biler i 1909. Det første design var med en laurbærkrans som yderste del. Men da først Mercedes fik patentet i 1923 – ja, alt gik langsommere dengang – lavede fabrikken om på logoet.

Det blev mere simpelt at se på. Dog ikke mere end, at du sagtens ville kunne se logoet fra 1921 i logoet fra i dag – altså 100 år senere. Verdens største Mercedes-stjerne står lige ude foran fabrikkens museum i hjembyen Stuttgart. Stjernen måler fem meter i diameter.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk