VIDEO: Den M5 Touring – BMW aldrig byggede – har 950 hk

Når BMW ikke vil, må man jo selv.. bygge en familieflytter med 950 hestekræfter.

Selvom både Mercedes og Audi har heftige udgaver af henholdsvis E-Klassen og A6 som stationcars på modelprogrammet, har BMW af ukendte årsager ikke følt det værd at tage kampen op mod rivalerne med en touring-version af M5’eren, siden menuen stod på 10 cylindre i E61 M5 i midt-nullerne.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Og alligevel findes der faktisk én touring-udgave af den forrige M5. Uofficielt altså. For Carbonfiber Dynmaics i Tyskland har bygget den på basis af en 550i Touring.

Reklameblok:Custom-projektet er selvfølgelig spækket med udstyr, 20″ aluminiumsfælge og karosseridele fra den originale sedan-model, hvilket må have krævet en god del tilpasningstimer. Men det bliver først rigtig sjovt under kølerhjelmen.

Her ligger nemlig også den 4.4 liters biturbo-V8’ér fra sedan’en. Men hvor BMW maksimalt tilbød 600 hestekræfter i den strammeste 30 Jahre Limited Edition-udgvae med Competition-pakke, har de tyske tunere fremavlet ekstra 200 heste i motoren.

Reklameblok:

Altså med den ‘almindelige’ opgradering. For CFD kan også hæve antallet af hypper til vanvittige 950 styk.

 

 

 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk