Lille hatchback er vildere end Audi R8 – har 675 hk

Den ser uskyldig ud, som den står der med sine sorte fælge og røde lakering. Men, det er denne Audi RS3 så langt fra at være.

Den ser uskyldig ud, som den står der med sine sorte fælge og røde lakering. Men, det er denne Audi RS3 langt fra at være.

Hvordan kommer du hurtigst fra a til b? I en superbil med skrigende V10-motor på 5,2-liter eller i en lille, rød hatchback?

Mind you, logoet på rattet er der det samme. Altså lige det tilfælde her, ville vi vælge hatchback’en. Mest fordi der her er tale om en Audi RS3, som er lidt mere end bare en RS3.

Bevares, motoren er stadig mærkets velkendte 2,5-liters rækkefemmer med trykladning. Men trykket er hævet betragteligt, så maskinen nu yder voldsomme 675 hestekræfter og 800 newtonmeter.Hvilket faktisk er mere end storebror R8. Den må nemlig ‘nøjes’ med 610 hestekræfter.  Det betyder til gengæld er nogenlunde lige hurtige. En R8 V10 Plus går fra 0 til 100 km/t på 3,1 sekunder. Denne RS3’er skal bruge marginalt mere tid – nemlig 3,21 sekunder.

Begge kører nogenlunde lige hurtigt. RS3’eren kører med helt ind til 311 km/t (efter GPS-måling) R8’eren stopper først ved 331 km/t.

Hvad havde du valgt?

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk