LÆSERBIL: Håbet om 220 hk i clean kult-Golf


En Golf II var for få år tilbage forbeholdt 18-årige knægte, der lige havde fået kørekort, men nu har modellen opnået kult-status. Christian fra Viborg har bygget en af landets allerfineste 2’ere – her er hele historien.

NB: Davs du! Artiklen, du nu skal til at læse, er første gang trykt i Boosted Magazine nr.8 – det var tilbage i 2014. Som tiden dog flyver, hva’? 

Vi skal ikke meget længere end nogle få år tilbage, før det vrimlede med Golf II’ere på de danske veje og træf. Hvis du hørte en høj bas eller nogle hvinende dæk, var du så godt som sikker på, at en Golf II med en 18-årig chauffør ville komme kørende forbi når som helst. Men den tid er ovre nu.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Farven er en original VW Corrado Irish Green, som virkelig har meget spil i direkte sollys.

Det skyldes dels, at enormt mange 2’ere enten blev smadret eller rustede op, dels havde modellen allerede været populær i to årtier, hvilket bragte bestanden ned til et absolut minimum. Alligevel havde vi ikke troet, at den så kort tid efter skulle gå hen og få kult-status, for det er netop, hvad Golf II allerede har opnået.

Golf Rallye-fronten er stadig mega fed og med G60-bodykittet, spiller det maks.

Købte tilbage i 2007
Da Christian fra Viborg købte sin Golf II helt tilbage i 2007, var han netop blevet færdiguddannet automekaniker og have nu lyst til at få en hurtig bil. Det skal lige siges, at en Golf II GTI 16V var en ret så hidsig bil dengang for år tilbage.

Christian kæmper lidt med frihøjden ved opkørsler og miljøbump. Man må jo lide for skønheden.

Bilen købte han som et rullende projekt uden motor og gearkasse, for han havde jo en masse planer om at smide en pumpet motor under hjelmen alligevel.

De originale BBS RS001 har Christian købt for 500 kr. De lignede bare alu-skrot, men efter en renovering og 9.000 kr. i dele er de for fede.

Det kom der også, men at projektet skulle blive så omfattende, havde Christian aldrig troet. Det er jo faktisk den samme historie, vi hører om og om igen. Man skal ’bare liiige’ og inden man ser sig om, står bilen adskilt og stumper for en formue er bestilt. Ja, sådan ved du, at du er en vaskeægte bilbygger.

Udstødningen er komplet fra Hartmann Motorsport og lyder bare så sprød.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre

Artiklen fortsætter efter reklameblokken: